Kas ir self drive?

Viens no populārākajiem tūrisma veidiem ir braukt ar savu automašīnu. Ceļošana ar auto sniedz daudz priekšrocības – tā ir brīvības sajūta, iespēja apskatīt mazāk populāras tūrisma vietas, kas nav sasniedzamas citos veidos, pie tam pašam izvēloties līdzbraucējus un kādas lietas ielikt auto līdzi.

Plānošanas izaicinājumi

Neatkarīgi no plānotā izbrauciena ilguma un garuma, lielākais izaicinājums ir izplānot maršrutu. Viens veids ir braukt “kur acis rāda”, tomēr ar tādu pieeju var izrādīties, ka patērējot daudz laika ceļā, beigās nebūs izdevies sasniegt vietas, kas ir apskates vērtas un interesantas. Tad paliek iespēja, pašam ņemot palīgā Google un karti, taču tam var sanākt veltīt vairākas stundas meklējot un plānojot savu braucienu, un tāpat beigās vilties.

Apslēptās pērles

Bet ir arī alternatīva – self drive. Tā ir iespēja izmantot pieredzējušu auto tūrisma braucēju un ekspertu jau izstrādātus maršrutus. Kāds iebildīs, ka man nav žēl iztērēt laiku izbrauciena plānošanā, tomēr pieredze liecina, ka, ja ir vēlēšanās ieraudzīt kaut ko vairāk un interesantāku par tradicionālajiem tūrisma objektiem, tad šādu informāciju var būt grūti atrast arī bezgalīgajos interneta plašumos.

Ceļi, par kuru esamību pat nenojautāt

Tomēr self drive nav tikai par apskates vietām un objektiem. Ceļu tīkls ir ļoti plašs, un no punkta A nokļūt punktā B, var pa ļoti dažādiem ceļiem. Bieži vien lielāku gandarījumu un piedzīvojuma sajūtu var sniegt braukšanas pieredze un ceļa ainava, nekā pats galapunkts. Auto ceļu kartes vai navigācijas aplikācijas jums negarantēs iespēju nenomaldīties no maršruta, neatdurties vietā kur ceļš izbeidzas, vai pat vispār nenorādīs uz kādu ceļu esamību dabā.

“Self Drive Latvia” maršruti

Iedomāsimies situāciju – ir pienākusi nedēļas nogale, vai brīva diena, jums ir auto un vēlēšanās gūt neaizmirstamus iespaidus, bet nav plāna kur doties. Ko jūs teiktu par špikeri – gatavu apskates objektu aprakstu un maršrutu jeb treku ar GPS (globālās pozicionēšanas sistēma)? “Self-Drive Latvia” komanda, balstoties uz ilggadējo pieredzi auto tūrisma maršrutu veidošanā un interesanto, skaisto apskates vietu apzināšanā, ir izstrādājusi speciālas auto-takas, kurās apvienots viss, mūsuprāt, vērtīgākais un plašākai publikai nezināmais: ainaviski dabas skati, interesanti apskates objekti (muižas un pilis, baznīcas, pamestas militārās bāzes un pagātnes industriālās būves) un aizraujoši ceļi Latvijas lauku apvidos! Visi maršruti un tajos iekļautie apskates objekti ir veidoti, lai ikviens brauciens jums būtu kā piedzīvojums. Uzkāpt, ielīst, atrast, izpētīt, izbaudīt, priecāties – šie ir galvenie atslēgas vārdi “Self Drive Latvia” maršrutiem, un cilvēki, kas tos piedzīvojuši, ir novērtējuši šos mūsu sagatavotos piedzīvojumus!

Kā tas notiek?

Mūsu izstrādāto maršrutu galvenā priekšrocība ir vienkāršā lietošana –ielādējiet iegādāto maršruta failu kādā no jums pieejamām un saprotamām aplikācijām, novietojiet viedtālruni vai planšetdatoru uz automašīnas priekšējā paneļa un dodieties pa ekrānā redzamo līniju! Papildus maršruta līnijai jeb trekam atrodas punkti ar visdažādākajiem apskates objektiem – izvēlieties, ko vēlieties, pieskaņojiet maršrutu savām interesēm, laikam, iespējām! Ja nepaspējāt izbraukt un apskatīt visu – atgriezieties te vēlreiz!

Ja pēc izlasītā, esat nolēmuši doties kādā no self drive braucieniem, viss kas jums ir jāizdara – jāizvēlas interesējošais maršruts, jāiepazīstas ar Noteikumiem, jāapmaksā izvēlētais maršruts, visbeidzot, jāievada maršruts viedierīcē un – aiziet pretim piedzīvojumiem!

Latvijā IR ko redzēt un baudīt!

7 Komentāri
    1. Self Drive Latvia

      Mēs esam pārbaudījuši un varam ieteikt šādas aplikācijas: Geo Tracker, GPX Viewer, OsmAnd, My Trails, Maps Me (priekš Android) un MyTracks, LVM GEO (priekš iOS).

  1. Uģis Dambis

    Izbraucām maršrutu ĀŽI ar divām mašīnām ,sievām un bērniem. Tas bija kolosāli. Varu droši teikt, piedzīvojums ir katra centa vērts. Ja brauktu nesteidzīgi un ar biežām pieturām pie ziediem,gravām un visur gribās nofotografēties ,tad labāk plānot divas dienas. Nākamo brauksim Daugavas lokus ,bet jau divas dienas. Edvīn….SUPER.

    1. Self Drive Latvia

      Paldies, Uģi par labo atsauksmi. No sirds priecājamies, kas izdevās lielisks ģimenes piedzīvojums!

  2. Māris

    Braucu bezmaksas maršrutu… Meža vidū šlakbaums priekšā… Tagad domāju maksas maršrtutiem arī tādi ir?

    1. Self Drive Latvia

      Paldies, Māri, par sniegto informāciju! Pārbaudīsim un, ja būs nepieciešams, veiksim izmaiņas konkrētajā maršrutā.
      Atbildot par visiem mūsu maršrutiem – kā jau minēts arī mūsu pakalpojuma saņemšanas noteikumos (https://www.selfdrivelatvia.com/noteikumi/), ekstrēmos apstākļos (vēja nolauzti koki, plūdi, u.c.) vai ceļa posma pieejamības izmaiņas gadījumā (ceļu remontdarbi, īpašumtiesību maiņa, u.c.) vienkārši apbrauciet „nepieejamo” posmu pa apkārtceļu, un turpiniet maršrutu pa līniju kartē.

  3. Denise

    Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating
    it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some
    suggestions for your blog you might be interested in hearing.

    Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

    Review my web site :: how to buy followers and likes on tiktok

IERAKSTI KOMENTĀRU